Main Page Sitemap

Naturhistoriska stockholm parkering


naturhistoriska stockholm parkering

par tunnelbanestationer från centrum. För den vågade kan kanske en spökvandring, takvandring, helikoptertur eller färd över staden i luftballong vara av intresse. Den största är Friends Arena och här kan underlaget skiftas efter behov. Många turister åker på dagsutflykt till någon större ö, som Utö eller Fjäderholmarna, där det finns gott om kaféer, restauranger och små butiker. Här finns även flera gamla kyrkor, som Riddarholmskyrkan och Storkyrkan med anor från medeltiden. Lyxhotellen har ofta förstklassigt läge vid Strandgatan, med utsikt över vattnet. Här kan man även besöka Abba The Museum. Shopping, mitt i centrum finns populära shoppingstråk med butiker, affärer och gallerior, som NK eller Nordiska Kompaniet och Åhléns City.

Hallwylska museet är en tidigare privatbostad, som har bevarats i sin helhet. Stockholms Centralstation ligger mitt i centrum, nära Arlanda Express och Cityterminalen. Förutom Carl Eldhs Ateljémuseum finns här även Nationalmuseum, som visar äldre målningar av stora konstnärer som Carl Larsson och Anders Zorn.

Varbergs ornitologiska f rening - VOF
Stockholm p internet, stockholm.com
Aktuellt - Startsidan
G stbok - Brevduvesport
Utopia, barcelona - Home Facebook

Hit kan man åka på hel- eller halvdagsutflykt och njuta av guidade visningar, lokal uthyres stockholm östermalm fika och besök i öns museum. Som turist kan det vara svårt att hinna med allt och för att få ut det mesta av sin vistelse kan man gärna söka efter information om bra restauranger redan innan resan. Här finns boende i olika prisklasser och staden erbjuder allt ifrån lyxhotell med eleganta rum och sviter, till budgethotell och prisvärda vandrarhem. För att få se lite mer av staden och studera byggnader ur ett annat perspektiv kan man med fördel färdas på vattnet. Här finns en del olagliga taxiförare och därför är det säkrast att resa med något av stadens seriösa taxibolag. Museum, med en 750-årig historia har Stockholm mycket att berätta och här finns många intressanta museer att besöka. Många passar på att åka med på en av Strömma Kanalbolags dagsutflykter till. Här ligger det vackra Rosendals slott med tillhörande trädgårdar och Rosendals Trädgårdskafé. En av de mest kända lokalprofilerna i området var Astrid Lindgren, som i över 70 år bodde i en lägenhet på Dalagatan, med utsikt över Vasaparken. Östermalm, de fina kvarteren runt Östermalm pryds av många vackra byggnader med stiliga fasader. Här finns guider till nöjen, sevärdheter och attraktioner, men även information om allt ifrån lokaltrafik till stadens bästa shoppingområden. Här finns gott om pubar och trevliga barer vissa med livemusik och underhållning.


Sitemap